Organisatie

Het ontstaan van Troupe A'dour

De naam Troupe A’dour is een verwijzing naar gezelschap (‘Troupe’ in het Frans) van troubadours, rondtrekkende muzikanten en dichters  uit de Middeleeuwen,die van stad naar dorp reisden met hun muziek-poëzie programma.

Stichting Troupe A’dour is een initiatief van Irina Parfenova en Pieter Scholten.
Irina, werkzaam als pianiste en docente piano, Pieter, o.a. werkzaam als regisseur en speldocent, hadden de behoefte om hun krachten te bundelen. Samen wilden ze eigen professionele muziektheater producties opzetten en uitvoeren voor verschillende doelgroepen.

Doelstelling

De stichting heeft ten doel een bijdrage te leveren aan de kunst en cultuureducatie in de samenleving.

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het ontwikkelen organiseren en uitvoeren van culturele activiteiten, theatervoorstellingen, concerten en workshops, trainingen en andere culturelere manifestatie. Bij voorkeur in samenwerking met andere organisaties. Voor kinderen en volwassenen.

Onze kernwaarden zijn:

Samenwerken

met gemeenten, verenigingen, scholen, bedrijfsleven en overheidsinstellingen, zorg-instellingen en overige culturele organisaties en personen

Educatie Inspireren

Het willen uitvoeren en delen van onze culturele kennis en vaardigheden in samenwerking

Delen
Delen van muziek specifiek klassieke muziek
o.a. via de toneelzaal, scholen, verzorgingshuizen, buitenplaatsen, privé woningen maar ook zeker via de digitale mogelijkheden en social media.

Al onze bestuursleden doen hun werk met enthousiasme en zonder hier een vergoeding voor te krijgen. Ons creatief team ontvangt voor al hun inspirerende werk een sobere onkostenvergoeding.

Producties

Producties van Troupeadour

De eerste productie van Troupe A’dour was de educatieve muziektheatervoorstelling Kasjtanka, bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar. Kasjtanka is gebaseerd op het gelijknamige verhaal van de Russische schrijver A. Tsjechov en op de pianocyclus Kinderalbum van de Russische componist P. Tsjaikovski.

Irina bedacht het concept omdat zij het verhaal en de muziek bij kinderen onder de aandacht wilde brengen. Om deze productie te kunnen maken werd acteur Ton Feil (speelde o.a. in Samsam, GTST, Huis Anubis) aangetrokken. Ton is nog steeds van grote waarde voor Troupe A’dour. In 2013 speelde hij in de solo-theatervoorstelling  voor basisonderwijs  “Aardappelen”, die wegens groot succes verlengt werd. Hij is ook onmisbaar voor de stichting  als vormgever en filmmaker.
Kasjtanka werd low budget en met eigen middelen opgezet. Op 27 oktober 2006 ging Kasjtanka in Literair Theater Branoul in Den Haag in première. Kasjtanka werd toen ook op het Internationaal Verteltheater Festival in Alden Biezen(België) gespeeld.

Dit jaar, tien jaar later, is “Kasjtanka” in een nieuwe jasje weer tot leven gekomenen en kreeg haar tweede premiere in de Bibliotheek Mijdrecht tijdens de Kinderboekenweek.
Na Kasjtanka volgden nog diverse muziektheatervoorstellingen, concerten en culturele projecten, waarin met verschillende kunstenaars, professionals en amateurs, werd samengewerkt.

Het bestuur en medewerkers

Lyda Westenbrink

Voorzitter

Secretaris

Suzanne Arends

Interim Penningmeester

André Kok

Bestuurslid en vrijwilliger

Sophie Jurrjens

Project leider

Irina Parfenova

Artistiek leider

Aankomende evenementen

Educational category icon

18

Jan

Kasjtanka

t'Oude Parochiehuis Mijdrecht

10:30 - 11:30

Via Kunst Centraal 5 besloten voorstellingen voor scholen 18 en 25  Januari 2018 te Mijdrecht....

Lees meer