Organisatie

Het ontstaan van Troupe A'dour

De naam Troupe A’dour is een verwijzing naar gezelschap (‘Troupe’ in het Frans) van troubadours, rondtrekkende muzikanten en dichters  uit de Middeleeuwen,die van stad naar dorp reisden met hun muziek-poëzie programma.

Stichting Troupe A’dour is een initiatief van Irina Parfenova en Pieter Scholten.
Irina, werkzaam als pianiste en docente piano, Pieter, o.a. werkzaam als regisseur en speldocent, hadden de behoefte om hun krachten te bundelen. Samen wilden ze eigen professionele muziektheater producties opzetten en uitvoeren voor verschillende doelgroepen. En daarnaast brachten zij hun afzonderlijke activiteiten in een aparte rechtsvorm onder.

Producties

Producties van Troupeadour

De eerste productie van Troupe A’dour was de educatieve muziektheatervoorstelling Kasjtanka, bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar. Kasjtanka is gebaseerd op het gelijknamige verhaal van de Russische schrijver A. Tsjechov en op de pianocyclus Kinderalbum van de Russische componist P. Tsjaikovski.

Irina bedacht het concept omdat zij het verhaal en de muziek bij kinderen onder de aandacht wilde brengen. Om deze productie te kunnen maken werd acteur Ton Feil (speelde o.a. in Samsam, GTST, Huis Anubis) aangetrokken. Ton is nog steeds van grote waarde voor Troupe A’dour. In 2013 speelde hij in de solo-theatervoorstelling  voor basisonderwijs  “Aardappelen”, die wegens groot succes verlengt werd. Hij is ook onmisbaar voor de stichting  als vormgever en filmmaker.
Kasjtanka werd low budget en met eigen middelen opgezet. Op 27 oktober 2006 ging Kasjtanka in Literair Theater Branoul in Den Haag in première. Kasjtanka werd toen ook op het Internationaal Verteltheater Festival in Alden Biezen(België) gespeeld.

Dit jaar, tien jaar later, is “Kasjtanka” in een nieuwe jasje weer tot leven gekomenen en kreeg haar tweede premiere in de Bibliotheek Mijdrecht tijdens de Kinderboekenweek.
Na Kasjtanka volgden nog diverse muziektheatervoorstellingen, concerten en culturele projecten, waarin met verschillende kunstenaars, professionals en amateurs, werd samengewerkt.

Het bestuur en medewerkers

Voorzitter

Secretaris

Suzanne Arends

Interim Penningmeester

André Kok

Medewerker

Pieter Sipkema

Medewerker

Irina Parfenova

Artistiek leider

Aankomende evenementen