Zing mee met de St. Nicolas Cantate 2018

cultural category icon

Saturday 17 November

17

Nov

Tijd

20 00 - 22 00

Locatie

Johannes De Doper kerken in Mijdrecht en Breukelen

Zing mee met de St. Nicolas Cantate 2018

https://www.youtube.com/watch?v=LcBLLbixgv0

Zing mee met de St. Nicolas Cantata van B. Britten!

Over een jaar wordt het Sinterklaasfeest op een bijzondere, muzikale manier gevierd: stichting Troupe A’dour organiseert twee concerten met de St. Nicolas Cantata van B. Britten.
Benjamin Britten (1913-1976) was een Engelse componist, pianist en dirigent. In Engeland wordt hij beschreven als de grootste componist sinds Henry Purcell en hij is zeker één van de meest prominente klassieke componisten van de 20e eeuw.
Britten schreef deze cantate in 1948 voor de 100-jarige viering van het Lancing College in Sussex. De tekst is geschreven door Eric Crozier na uitgebreid onderzoek naar het legendarische leven van Saint Nicolas, Bisschop van Myra.
De cantate begint met Nicolas die het publiek toespreekt: “Across the tremendous bridge of sixteen hundred years.”
Maar het echte reis door de tijd is niet door Nicolas, maar door Britten gedaan, die terugkeert naar het leven en de dood van de heilige.
. Om dit bijzondere project waar te maken, is er een groot gemengd koor en een kleiner vrouwenkoor nodig.
Troupe A’dour nodigt alle enthousiaste zangers uit om met dit unieke project mee te doen!
De repetities onder leiding van gerenommeerd dirigent Dirkjan Horringa (www.horringa.net) starten eind augustus en zullen iedere woensdagavond plaatsvinden in De Boei in Vinkeveen. Het gaat om in totaal ca.12 repetities en één studiedag.
Het inschrijfgeld bedraagt 75 euro.

De concerten zullen plaatsvinden op zaterdag 17 november in de Johannes De Doper kerk in Mijdrecht en op zondag 18 november in de Johannes De Doper kerk in breukelen.
In het geval van grote belangstelling zal er een auditie georganiseerd worden.
Om dit project te kunnen realiseren, is stichting Troupe A’dour ook bezig om sponsoren te vinden.
U kunt zich inschrijven of als een sponsor aanmelden via: info@troupeadour.nl of telefonisch: 06-20917312 (Irina Parfenova)